Úplný začátečník v pečení domácího chleba
Neumíte hníst těsto a nikdy jste kynuté pečivo nepekli a nemáte ošatku? Tak to jste přesně Vy, pro které, je chleba bez hnětení, ten pravý a to dokonce ve dvou verzích. Pokud už máte hotový kvásek, zkuste kváskovou Šumavu bez hnětení, je to opravdu bez námahy, má kyselkavou chuť a kmínovou vůni. Pokud stále kvásek nemáte, vytáhněte z lednice kousek droždí a zamíchejte těsto na pšeničný chléb bez hnětení. Chuť, je opravdu jiná oproti kupovanému pečivu. Posílená velmi dlouhým kynutím, je struktura hezky kyprá, přitom je to všechno bez hnětení. Chléb je bublinatý a měkký, jen potřít máslem a marmeládou či medem nebo, co máte rádi.
-
Domácí chléb
- Výhody domácího chleba v pekárně
- Nevýhody domácího chleba v pekárně
- Rady, aby se Vám vždy domácí chléb povedl
- Úplný začátečník v pečení domácího chleba
- Jak vlastně má vypadat kvásek?
- Jak připravit semínka a koření?
- Zadělávání na těsto
- Přejdeme ke kynutí chleba
- A nakonec, už jen pečení chleba
- Videa na domácí chleba
- Recept na Staročeský domácí chléb
- Recept na Kmínový domácí chléb
- Recept na Celozrnný chléb bez hnětení
- Recept na Domácí chléb pečený v troubě
- Recept na Domácí chléb z piva
- Recept na Domácí chléb se slaninou