Domácí chléb

2. Mouku prosít

Už i naše babičky věděly, že se mouka má vždy před použitím prosít. Samozřejmě, když budete používat mouku jen na jíšku, tak to je v pořádku, ale do všech kynutých těst se musí mouka prosít. Těsto je pak vláčnější a lépe kyne. Schválně se zeptejte babičky a uslyšíte její názor.

    Domácí chléb
  • Výhody domácího chleba v pekárně
  • Nevýhody domácího chleba v pekárně
  • Rady, aby se Vám vždy domácí chléb povedl
    • 1. Výběr surovin
    • 2. Mouku prosít
    • 3. Droždí
    • 4. Poměr vody a mouky
    • 5. Ručně, v robotu nebo v pekárně?
    • 6. Nikam nespěchejte
    • 7. Žitný chléb
  • Úplný začátečník v pečení domácího chleba
  • Jak vlastně má vypadat kvásek?
  • Jak připravit semínka a koření?
  • Zadělávání na těsto
  • Přejdeme ke kynutí chleba
  • A nakonec, už jen pečení chleba
  • Videa na domácí chleba
  • Recept na Staročeský domácí chléb
  • Recept na Kmínový domácí chléb
  • Recept na Celozrnný chléb bez hnětení
  • Recept na Domácí chléb pečený v troubě
  • Recept na Domácí chléb z piva
  • Recept na Domácí chléb se slaninou
©
Ochrana osobních údajů / privacy policy