Recept na Domácí chléb se slaninou
1kg hladké mouky
lžíce kmínu
sůl
3 lžičky octa
300g namočeného chleba
500ml vlažné vody
1 droždí
200g nakrájené a osmažené slaniny
Postup:
Mouku prosejeme na vál, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, lehce zalijeme vlažnou vodou a necháme vzejít kvásek. Pak přimícháme ostatní ingredience a vypracujeme hladké těsto. Necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Pak znovu prohněteme a vytvoříme bochánek. Přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme slanou vodou a posypeme kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180C asi 45 minut. Během pečení potíráme slanou vodou.
-
Domácí chléb
- Výhody domácího chleba v pekárně
- Nevýhody domácího chleba v pekárně
- Rady, aby se Vám vždy domácí chléb povedl
- Úplný začátečník v pečení domácího chleba
- Jak vlastně má vypadat kvásek?
- Jak připravit semínka a koření?
- Zadělávání na těsto
- Přejdeme ke kynutí chleba
- A nakonec, už jen pečení chleba
- Videa na domácí chleba
- Recept na Staročeský domácí chléb
- Recept na Kmínový domácí chléb
- Recept na Celozrnný chléb bez hnětení
- Recept na Domácí chléb pečený v troubě
- Recept na Domácí chléb z piva
- Recept na Domácí chléb se slaninou