4. Poměr vody a mouky
Když by se Vám stalo, že budete péct chleba s většinovým podílem pšeničné mouky, nejlépe vyhovovalo dát 500 gramů mouky a 300ml vody. Tento poměr se osvědčuje cca až do 40% podílu žitné mouky. Samozřejmě čím více žitné mouky, tím musíte přidat i více vody. Když je více žitné mouky, těsto je těžší.
-
Domácí chléb
- Výhody domácího chleba v pekárně
- Nevýhody domácího chleba v pekárně
- Rady, aby se Vám vždy domácí chléb povedl
- Úplný začátečník v pečení domácího chleba
- Jak vlastně má vypadat kvásek?
- Jak připravit semínka a koření?
- Zadělávání na těsto
- Přejdeme ke kynutí chleba
- A nakonec, už jen pečení chleba
- Videa na domácí chleba
- Recept na Staročeský domácí chléb
- Recept na Kmínový domácí chléb
- Recept na Celozrnný chléb bez hnětení
- Recept na Domácí chléb pečený v troubě
- Recept na Domácí chléb z piva
- Recept na Domácí chléb se slaninou