Domácí chléb

4. Poměr vody a mouky

Když by se Vám stalo, že budete péct chleba s většinovým podílem pšeničné mouky, nejlépe vyhovovalo dát 500 gramů mouky a 300ml vody. Tento poměr se osvědčuje cca až do 40% podílu žitné mouky. Samozřejmě čím více žitné mouky, tím musíte přidat i více vody. Když je více žitné mouky, těsto je těžší.

    Domácí chléb
  • Výhody domácího chleba v pekárně
  • Nevýhody domácího chleba v pekárně
  • Rady, aby se Vám vždy domácí chléb povedl
    • 1. Výběr surovin
    • 2. Mouku prosít
    • 3. Droždí
    • 4. Poměr vody a mouky
    • 5. Ručně, v robotu nebo v pekárně?
    • 6. Nikam nespěchejte
    • 7. Žitný chléb
  • Úplný začátečník v pečení domácího chleba
  • Jak vlastně má vypadat kvásek?
  • Jak připravit semínka a koření?
  • Zadělávání na těsto
  • Přejdeme ke kynutí chleba
  • A nakonec, už jen pečení chleba
  • Videa na domácí chleba
  • Recept na Staročeský domácí chléb
  • Recept na Kmínový domácí chléb
  • Recept na Celozrnný chléb bez hnětení
  • Recept na Domácí chléb pečený v troubě
  • Recept na Domácí chléb z piva
  • Recept na Domácí chléb se slaninou
©
Ochrana osobních údajů / privacy policy