Domácí chléb

1. Výběr surovin

Opravdu nejdůležitější, je výběr mouky. Každý by si řekl, že je úplně jedno jakou mouku koupí, ale určitě už neví, že se hladká mouka dělí podle kvality, hlavně podle podílu lepku. A samozřejmě čím více, tím lépe. Určitě radši volte mouku, kde bude napsáno chlebová, např. mouka Babiččina volba.

    Domácí chléb
  • Výhody domácího chleba v pekárně
  • Nevýhody domácího chleba v pekárně
  • Rady, aby se Vám vždy domácí chléb povedl
    • 1. Výběr surovin
    • 2. Mouku prosít
    • 3. Droždí
    • 4. Poměr vody a mouky
    • 5. Ručně, v robotu nebo v pekárně?
    • 6. Nikam nespěchejte
    • 7. Žitný chléb
  • Úplný začátečník v pečení domácího chleba
  • Jak vlastně má vypadat kvásek?
  • Jak připravit semínka a koření?
  • Zadělávání na těsto
  • Přejdeme ke kynutí chleba
  • A nakonec, už jen pečení chleba
  • Videa na domácí chleba
  • Recept na Staročeský domácí chléb
  • Recept na Kmínový domácí chléb
  • Recept na Celozrnný chléb bez hnětení
  • Recept na Domácí chléb pečený v troubě
  • Recept na Domácí chléb z piva
  • Recept na Domácí chléb se slaninou
©
Ochrana osobních údajů / privacy policy