5. Ručně, v robotu nebo v pekárně?
Spoustu lidí chválí pekárny, jen kvůli tomu, jaké míchají těsto. Ideální je, když v pekárně vytvoříte vlahou kouli, která se na háku jen točí, někdy se převalí přes hák. Hnětací hák těsto vlastně táhne. Když to porovnáme s normálním robotem, těsto se tam trhá. Názor je takový, že v pekárně je daleko kvalitněji těsto vypracované.
Robot nebo pekárna jsou moderními pomocníky, kteří Vám dají tu možnost, upéct si domácí chléb pravidelně v pohodlí domova. Určitě si těsto stejně dobře umícháte i ručně, ale bude Vás to stát daleko víc energie.
-
Domácí chléb
- Výhody domácího chleba v pekárně
- Nevýhody domácího chleba v pekárně
- Rady, aby se Vám vždy domácí chléb povedl
- Úplný začátečník v pečení domácího chleba
- Jak vlastně má vypadat kvásek?
- Jak připravit semínka a koření?
- Zadělávání na těsto
- Přejdeme ke kynutí chleba
- A nakonec, už jen pečení chleba
- Videa na domácí chleba
- Recept na Staročeský domácí chléb
- Recept na Kmínový domácí chléb
- Recept na Celozrnný chléb bez hnětení
- Recept na Domácí chléb pečený v troubě
- Recept na Domácí chléb z piva
- Recept na Domácí chléb se slaninou