Recept na Domácí chléb z piva
1 kg hladké mouky
4 dkg kvasnic
1 pivo
1,5 dcl vlažné vody
2 lžičky kmínu
4 lžičky soli
Postup:
Kvásek necháme vykynout v trošce mléka, které není součástí receptu. Všechny přísady smícháme, pořádně vypracujeme těsto, které necháme vykynout, opět propracuje a necháme kynout (nejlépe 3x až 4x vykynout). Z vykynutého těsta vytvarujeme tvar chleba, který chceme mít - kulatý či ovál, dáme na plech vyložený papírem a necháme vykynout. Pečeme v předehřáté troubě na 250°a po 10 min. ztlumíme na 180 - 200°. Pečeme cca 45 min. Po upečení potřít horkou vodou. Nebát se kůrky, peče se do hodně tmava, ale uvnitř je chleba bílý.
-
Domácí chléb
- Výhody domácího chleba v pekárně
- Nevýhody domácího chleba v pekárně
- Rady, aby se Vám vždy domácí chléb povedl
- Úplný začátečník v pečení domácího chleba
- Jak vlastně má vypadat kvásek?
- Jak připravit semínka a koření?
- Zadělávání na těsto
- Přejdeme ke kynutí chleba
- A nakonec, už jen pečení chleba
- Videa na domácí chleba
- Recept na Staročeský domácí chléb
- Recept na Kmínový domácí chléb
- Recept na Celozrnný chléb bez hnětení
- Recept na Domácí chléb pečený v troubě
- Recept na Domácí chléb z piva
- Recept na Domácí chléb se slaninou