Domácí chléb

3. Droždí

Droždí, je živoucí organismus. Jeho buňky mají schopnost přeměňovat přirozené cukry, které jsou v mouce na alkohol a oxid uhličitý. A právě oxid uhličitý způsobuje kynutí těsta. Důležité je,  kontrolovat datum na obalu, protože po expiraci postupně.

Ale můžete použít i čerstvé. Vždy se používá tak půlka kostky na půl kila mouky. Když to, ale přeženete, bude v těstě pachuť.

    Domácí chléb
  • Výhody domácího chleba v pekárně
  • Nevýhody domácího chleba v pekárně
  • Rady, aby se Vám vždy domácí chléb povedl
    • 1. Výběr surovin
    • 2. Mouku prosít
    • 3. Droždí
    • 4. Poměr vody a mouky
    • 5. Ručně, v robotu nebo v pekárně?
    • 6. Nikam nespěchejte
    • 7. Žitný chléb
  • Úplný začátečník v pečení domácího chleba
  • Jak vlastně má vypadat kvásek?
  • Jak připravit semínka a koření?
  • Zadělávání na těsto
  • Přejdeme ke kynutí chleba
  • A nakonec, už jen pečení chleba
  • Videa na domácí chleba
  • Recept na Staročeský domácí chléb
  • Recept na Kmínový domácí chléb
  • Recept na Celozrnný chléb bez hnětení
  • Recept na Domácí chléb pečený v troubě
  • Recept na Domácí chléb z piva
  • Recept na Domácí chléb se slaninou
©
Ochrana osobních údajů / privacy policy