3. Droždí
Droždí, je živoucí organismus. Jeho buňky mají schopnost přeměňovat přirozené cukry, které jsou v mouce na alkohol a oxid uhličitý. A právě oxid uhličitý způsobuje kynutí těsta. Důležité je, kontrolovat datum na obalu, protože po expiraci postupně.
Ale můžete použít i čerstvé. Vždy se používá tak půlka kostky na půl kila mouky. Když to, ale přeženete, bude v těstě pachuť.
-
Domácí chléb
- Výhody domácího chleba v pekárně
- Nevýhody domácího chleba v pekárně
- Rady, aby se Vám vždy domácí chléb povedl
- Úplný začátečník v pečení domácího chleba
- Jak vlastně má vypadat kvásek?
- Jak připravit semínka a koření?
- Zadělávání na těsto
- Přejdeme ke kynutí chleba
- A nakonec, už jen pečení chleba
- Videa na domácí chleba
- Recept na Staročeský domácí chléb
- Recept na Kmínový domácí chléb
- Recept na Celozrnný chléb bez hnětení
- Recept na Domácí chléb pečený v troubě
- Recept na Domácí chléb z piva
- Recept na Domácí chléb se slaninou