7. Žitný chléb
Pečení chleba s větším než polovičním podílem žitné mouky, patří do vyšší kategorie. Už babičky nás učily, že na žitný chleba si nemůžete vzít droždí, ale musíte si pěkně udělat kvásek.
Kvásek si můžete udělat doma nebo jej koupit v pekárně. Pak ho skladujte v ledničce, přidávejte vodu a mouku.
Pokud budete chtít péct kváskový chleba v domácí pekárně, tak hledejte návody, která mají možnost manuálně nastavit celý proces. Můžete totiž i na obvykle přednastavené programy, měnit teplotu, dobu kynutí atd.
-
Domácí chléb
- Výhody domácího chleba v pekárně
- Nevýhody domácího chleba v pekárně
- Rady, aby se Vám vždy domácí chléb povedl
- Úplný začátečník v pečení domácího chleba
- Jak vlastně má vypadat kvásek?
- Jak připravit semínka a koření?
- Zadělávání na těsto
- Přejdeme ke kynutí chleba
- A nakonec, už jen pečení chleba
- Videa na domácí chleba
- Recept na Staročeský domácí chléb
- Recept na Kmínový domácí chléb
- Recept na Celozrnný chléb bez hnětení
- Recept na Domácí chléb pečený v troubě
- Recept na Domácí chléb z piva
- Recept na Domácí chléb se slaninou