2. Mouku prosít
Už i naše babičky věděly, že se mouka má vždy před použitím prosít. Samozřejmě, když budete používat mouku jen na jíšku, tak to je v pořádku, ale do všech kynutých těst se musí mouka prosít. Těsto je pak vláčnější a lépe kyne. Schválně se zeptejte babičky a uslyšíte její názor.
-
Domácí chléb
- Výhody domácího chleba v pekárně
- Nevýhody domácího chleba v pekárně
- Rady, aby se Vám vždy domácí chléb povedl
- Úplný začátečník v pečení domácího chleba
- Jak vlastně má vypadat kvásek?
- Jak připravit semínka a koření?
- Zadělávání na těsto
- Přejdeme ke kynutí chleba
- A nakonec, už jen pečení chleba
- Videa na domácí chleba
- Recept na Staročeský domácí chléb
- Recept na Kmínový domácí chléb
- Recept na Celozrnný chléb bez hnětení
- Recept na Domácí chléb pečený v troubě
- Recept na Domácí chléb z piva
- Recept na Domácí chléb se slaninou